MIDLERTIDIG TOMT FOR UREISTE EGG FRA GÅRDEN.

VI HAR EGG FRA SOLLI GÅRD, HOLTE GÅRD OG SKARRBO GÅRD. DISSE KAN KJØPES I VÅR SELVBETJENTE BUTIKK. 

Hvert år i starten av juni flytter det inn nye høner i hønsehuset på Fevang Gård. I forkant av begivenheten skal hønsehuset stå 4 uker tomt. Dette er et tiltak for å bevare god dyrehelse og bekjempe smitte blant verpehøner i Norge. Vanligvis flytter våre gamle pensjonisthøner i telt i starten av mai for å tilbringe sommeren på beite. I år har jeg, etter en svært arbeidskrevende vår,  valgt å gi bort alle hønene for at de skal kunne tilbringe sin pensjonisttilværelser hos andre små eggprosudenter i Vestfold. For første gang på 6 år skal jeg ha en hønefri måned og lade opp til å ta i mot en ny gjeng verpeklare høner i juni. De nye damene starter å legge egg i starten av juli. 

I perioden mai-juni vil det da derfor ikke være mulig å få tak i egg fra høner på Fevang Gård. Vi vil i denne perioden kjøpe inn egg fra andre små og økologiske eggprodusenter så langt det lar seg gjøre, og det er mulig å få tak i egg. Jeg håper jo at pensjonistdamene mine verper godt i sine nye hjem og at vi kan få kjøpt inn noen av favorittdamenes egg. 

Vi har mange ivrige, fine og svært lojale eggkunder og jeg er veldig lei meg for at dere i en kort periode ikke kan få kjøp ureiste egg fra Fevang. Samtidig får vi bare glede oss vilt og hemningsløst til de nye hønene begynner å verpe i starten av juli. 

Ikke nøl med å ta kontakt hvis du lurer på noe: nettbutikk@fatogfe.no

Med vennlig hilsen

Thea og hønene